vineri, 28 decembrie 2007

Plimbarile de iarna


Cu ocazia sarbatorilor si a catorva zile restante de concediu plantate miseleste in zilele lucratoare dintre liberele oficiale, am avut sansa de a petrece mai mult timp cu Matei. Printre degete supte, reviste sifonate, jucarii molfaite si dimineti zgomotoase am avut placerea de a iesi impreuna la plimbare in parc. Dupa ce ne-am echipat corespunzator pentru frigul de-afara am iesit. Ajunsi in parc am constatat (ca de altfel in mai toate iesirile din ultima perioada) ca ne plimbam singuri!!! Nu am vazut un copil care sa fie scos la plimbare, la aer... Prima data am crezut ca iesim noi la ore nepotrivite insa, dupa cateva discutii cu parinti ai copiilor cam de seama lui Matei, ne-am dat seama ca de fapt...e prea mare deranjul parintilor!! Aaa...pai cum sa iesim pe frigul asta?? N-ai vazut? E zapada afara!! E mai bine sa stam in casa la caldura. Lasa-l ca n-o muri daca nu-l scot o saptamana p-afara!!
Imi pare rau pentru ei...pentru copii.
Experienta noastra in ceea ce priveste cresterea copiilor se rezuma numai la cele 5 luni si 3 saptamani trecute de la nasterea lui Matei, insa in toata aceasta perioada nu a racit, nu s-a imbolnavit, nu a avut febra.
Nu am avut nicio retinere in a-l scoate afara chiar cand temperatura a scazut sub -5 grade Celsius atata timp cat l-am imbracat bine. Asta vara, cand afara erau +30 de grade, am tinut pornit aerul conditionat la el in camera aproape non-stop. I-am mentinut constanta o temperatura de 24-25 de grade. E drept, am facut niste mici improvizatii la AC astfel incat curentul de aer sa nu ajunga la Matei, insa, contrar tuturor asteptarilor si recomandarilor medicilor, surorilor, verilor, parintilor, socrilor, prietenilor...etc, Matei a trecut prin vara sanatos, fara probleme respiratorii si s-a simtit mult mai confortabil decat multi altii (inclusiv adulti)
Daca din textul de mai sus reiese un iz de...unflare in pene..sa stiti ca e...pe bune :D

Sa ne reauzim sanatosi!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Mai ai frati, nenea VMM? ;)
Dar Miha mai are? Nu de alta, dar tare imi plac oamenii care FAC copii sanatori tun! :P
Astept nerabdatoare, cu mari sperante ca raspunsul este pozitiv.Na!
Lore

Anonim spunea...

Mai am o sora... Chiar daca suna interesant nu prea vad cum sa faceti un copil :)
Mihaela are un frate care momentan este.."agatat" insa..cine stie :D
Vrei detalii suplimentare ?


Vrei sa vezi cati?