joi, 11 martie 2010

Darea pe brazda si ciocanul rotopercutor

Cred ca stiu de ce scriu asa de rar aici. Incerc sa scriu de fiecare data cat mai artistic, sa am grija ca ochiul stimabilului cititor sa nu sufere de pe urma cine stie caror aberatii NE-artistice. Cand inspiratia e sufocata de cotidian...nu ramane decat sa ma gandesc la faptul ca ar trebui sa mai scriu cate ceva la Matei pe blog fara insa pune in practica acest lucru.
Chiar in aceasta clipa cotidianul (reprezentat prin folosirea intensiva de catre vecinul ce s-a mutat de o saptamana a ciocanului rotopercutor) a sufocat inspiratia. Si e abia 9 dimineata.
Ziceam ceva de darea pe brazda. Saptamana trecuta mamaia de la Saele a petrecut-o impreuna cu noi. De fapt... monopolul asupra ei i-a fost rezervat lui Matei. In aceasta perioada a avut loc darea pe brazda a puştiului. Dragilor, MATEI MANANCA DE RUPE!
Asadar, toti cei care erati indurerati, disperati, nelinistiti, speriati, oripilati, deznadajduiti, ingroziti, emotionati, suparati sau mai stiu eu cum de faptul ca Matei o sa lesine de nemancare...acum puteti sa va linistiti. Aduceti-va starile emotionale la un nivel corespunzator faptului ca Matei este un copil normal, care mananca foarte bine atunci cand ii este foame. Gata? V-ati linistit? Eh, nu va asezati prea comod! Este doar intr-o perioada de crestere, cand organismul sau cere mai multa energie. Si voi ar trebui sa va incarcati cu putere intrucat va urma IAR o perioada in care nu va mai manca. Si iar o sa o luam de la capat:
- Dar vai! Copilul asta cu ce traieste? Chiar nu mananca nimic??!!
- Mai, de ce nu-i dati sa manance?
- Saracul copil, cu ce-o creste? CU aer?
- Ati fost cu el la doctor? Poate are ceva! I-ati facut analizele? I-au iesit bine?
- Lasa-l ca vine el la tara! Sa vezi ce-o sa manance atunci...
- Mai faceti-i niste analize. Mi se pare mie sau e cam galben?
*********
Bormasina s-a oprit. La fel si inspiratia mea. Ba nu, bormasina a pornit iar. Inspiratia nu!
Ah, inca ceva. Matei nu mai vrea sa fie tuns. Oare o fi bolnav? Sa-i mai fac niste analize?

Un comentariu:

Unknown spunea...

pai da! vezi daca nu ne-ai zis sa luam noi apartamentul ala?? acum nu mai auzeai bormasina! sau o auzeai, dar era de la fini ;;) era cu totul altceva in cazul asta si inspiratia dadea peste tine de nu te vedeai!


Vrei sa vezi cati?