vineri, 9 noiembrie 2007

Vaccinul de 4 luni

Bun asa... Matei a facut 4 luni. Are 6,5Kg, 66cm lungime si..suntem tare mandri de el pentru ca NU A PLANS!! Este un individ deosebit.
Rade in hohote si a inceput sa intinda mainile dupa obiecte aflate in dreptul ochilor. A invatat deja ca daca plange va primi atentie. Si vrea atentie continuu!
Ne place tare de el, este suplu, bine proportionat si este foarte activ si atent la tot ce este in jurul sau.
Cand vrem sa il ridicam in sezut tragandu-l de brate, participa activ la miscare. Sta in sezut deocamdata numai sustinut. Inca nu se intoarce singur pe-o parte sau pe burtica. Este destul timp pentru asta. Spune vocale a, e o, u (i inca n-am auzit :P ) si consoane g, b, f.
Singurul sau aliment este laptele matern. Pana la varsta de 6-7 luni nu intentionam sa ii diversificam alimentatia. Sistemul sau digestiv trebuie sa se maturizeze suficient pentru a putea face fata si altor alimente.

12 comentarii:

Viviana Muşa spunea...

frate-meu .. scrii ca un specialist...
mai relaxeaza-te!... mai relaxeaza-te! ... ;)

vmm spunea...

Deh..am devenit specialist in 4 luni si ceva de ...paternitate.

mykutza spunea...

tu esti barbat???am crezut k esti femeie...pai si cum stii de dr cotiga?oricum t felicit..nu sunt multi barbati asa...

vmm spunea...

Pai...sunt un barbat insurat. Am fost impreuna cu sotia la fiecare consult, la fiecare ecograf, la fiecare analiza...
Fiecare veste(buna sau rea) am primit-o in doi. Ne-am bucurat impreuna si am suportat mai usor in doi vestile ...dificile.
Intr-un cuplu nu prea mai conteaza daca esti barbat sau femeie cat timp le imparti pe toate (si bune si rele) pe jumatate.

mykutza spunea...

:P...atunci poti s stergi commentul ala cu id-ul meu..sau da-il sotiei sa ma consult si eu cu ea..si credeam k doar sotul meu e asa si incepusem sa im faac griji daca se preface,dar akuma vad ca exista si altii deci s-ar putea sa fie adevarat..;)) oricum sa va traiasca ingerasul

Anonim spunea...

am o fetita si in curand va face 4 luni si nu stiu ce vaccin sa-i fac.ea este nascuta in spania si vaccinul de 2 luni este facut acolo

vmm spunea...

Cel mai bine este sa afli cu exactitate ce vaccin i s-a administrat apoi sa-i spui pediatrului copilului tau. El va sti cu siguranta ce vaccin va trebui sa-i faca. Bafta si tine-ne la curent!

mirceanka spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
mirceanka spunea...

Vad ca in Romania se vaccina copii foarte mult fara ca parintii sa fie informati exact de efectele secundare scrise si in prospectul vaccinurilor care ar trebui sa fie citite prima de a se vaccina copilul. Eu scriu din Italia, am doua fetite, am crezut totdeauna ca vaccinurile fac bine dar am descoperit ca nu e asa, vaccinurile pot face in anumite persoane f.f. rau. Eu am avut si fetita cea mai mica care a avut probleme foarte mari pin urma vaccinurilor de antimeningoccoc si antipneumococcic mai precis cu primul abia facut a avut febra pentru 3 luni fara nici un raspuns concret din partea medicilor, iar cu cel pneumicoccic abia facut la nici o ora a facut febra de 40.2 si in plus in aceeasi seara i-a iesit pe tot corpul porpora(mari pete rosu inchis)si a inceput cursa in spitale, i-au gasit si neutropenie (atunci cind globulele albe scad pe punctul de a nu avea deloc imunitate)vsh piastrine foarte putine (190) foarte mare si valorile ficatului ASTGOT, ASTGPT foarte mari, in spital toti spuneau ca nu e vaccinul dar cum nu daca prima de al face fata mea nu avea numic (i-am masurat si febra)innaite de vaccinare!!!!Oricum ne-au spus asa de la o zi la alta ca fata ar fi suspecta de leucemie si ne-au trimis la cel mai mare centru de oncohematologie din Pavia, unde i-au facut si antibiotice etc. Innainte de a iesi din spital ne-au spus ca sistemul imunitar a inceput sa functioneze normal....si au scris pe foaia de iesire din spital ca au fos doar mici infecti recorente cum mici ifecti daca fata mea nu avea nimic prima!!! Vreau doar sa spun sa se faca mare ATENTIE la aceste vaccinuri care in anumite persoane pot avea reacti f. grave si vaccinurile nu sunt caramele ca platesti una si-ti dau trei.....CITITI PROSPECTELE SI CERETILE LA MEDICI DE FAMILIE CA E UN DREPT AL NOSTRU !!!

mirceanka spunea...

(CONTINUARE)
In orice caz am vazut ca in Romania e foarte mare dezinformare in ceea ce privesc vaccinurile. Aici in Italia de la Nord la Sud sunt o gramada de asociati si organizati care se ocupa cu cei care au avut probleme dupa vaccinuri ca si :
"COORDINAMENTO NAZIONALE
DANNEGGIATI DA VACCINO
ORGANIZZAZIONE DI VOLONTARIATO"
riconosciuta ONLUS con decreto Regione Lombardia n. 1747 del 12.02.04
IV° GIORNATA NAZIONALE PER
RICORDARE LE PERSONE DECEDUTE O
RESE DISABILI DAI VACCINI
Dedicata a
Veronica Madella e Matteo Costi
Roma Sala del Refettorio
12 novembre 2007
Ceea ce denota ca sunt o gramada copii care au ramas handicapati sau au murit din cauza vaccinurilor nu e asa cum spun iei ca e 1copil la 700.0000. Plus stiti ca in 2002 toata Europa a fost declarata FREE ZONE de catre O.M.S in ceea ce priveste poliomelita deci de consecinta nici nu ar mai servi vaccinul!!!Ca si cvaccinul antihepatita B. Hepatita B se ia sau cu contact sexual sau prin transfuzie ....sau cind merge la dentist (mai mica probabilitate deoarece sunt toate sterilizate) Spuneti-mi cum poate un copil de 3 luni sa ia hepatita B? daca nu are nici contact sexual, faptul de transfuzie iar e f.f. rar DECI .....E DOAR O CHESTIE DE LOGICA .....GINDITI-VA BINE PRIMA DE A FACE UN VACCIN LA COPILUL VOSTRU ...
PENTRU CEI CARE STIU LIMBA ITALIANA PENTRU MAI MULTE INFORMATI PUTETI SA CAUTATI PE NET "Rai Report" (din 15.10.1998, IL VIRUS DELL'OBBLIGO) unde se vorbeste deschis despre vaccinuri, e o emisiune de pe canalul de tv Rai 2

mirceanka spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
vmm spunea...

Multumim mult pentru informatii. Sincer, si noi am avut mari rezerve in a ne face vaccinul antigripal. Si nu l-am facut si n-am murit de gripa. Nici noi si nici Matei.


Vrei sa vezi cati?